Svečani prijem povodom obilježavanja 9. januara – Dana Republike Srpske

09/01/2019

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je danas na svečanom prijemu povodom obilježavanja 9. januara – Dana Republike da je Srpska okvir za živote ovdašnjih ljudi i budućih generacija, te da će Republika biti uspješna jer je njeno rukovodstvo opredijeljeno da na tome zajednički radi sa svojim građanima.
“Svaki put kada smo bili okupljeni zajedno, mi smo uspjeli. Mnogo je teških izazova iza nas i biće ih u narednom periodu, ali vjerujem u Republiku i snagu njenih institucija, kao i snagu te svijesti i ljubavi koju naš narod ima”, rekla je predsjednica Cvijanović.
Predsjednica Srpske je istakla da je ponosna što rukovodstvo Srpske zna da Republiku mora da izgrađuje.
“Sigurna sam da ćemo ići dobrim putem”, rekla je predsjednica Cvijanović.
Predsjednica Srpske je izrazila zadovoljstvo što rukovodstvo Srpske 27. rođendan Republike obilježava u miru i stabilnosti, svjesno da je pred njim mnogo zadataka koji će se zajednički morati uraditi.
“Ponosni smo zbog onog što jesmo, što smo uspjeli očuvati Srpsku i činiti je svaki dan sve jačom. Ono na čemu insistiram uvijek jeste da činimo Srpsku sve svjesnijom sebe, svoje važnosti, potencijala i kapaciteta, kao i obaveze svih nas da je čuvamo”, poručila je predsjednica Cvijanović.
Predsjednica Srpske je navela da su institucije u proteklom vremenu odgovorno radile nastojeći da poprave sve što je moguće u zadatim okolnostima.
“Današnji dan je veliki i ponosno ga obilježavamo. Nemamo namjeru nikoga da vrijeđamo i provociramo i ne želimo ovim izazvati bilo kakve negativne reakcije, iako ih, nažalost, ima. Nama ne smeta niko, nijedan čovjek ili narod, samo nam smetaju laž, neistina i nepravda. Protiv toga, kao i protiv nametnutih stereotipa, dužni smo da se borimo kao sadašnja generacija političara”, navela je predsjednica Cvijanović.
Ona je naglasila da Srpska nikome ne želi ništa loše, već se bori za svoje.
“Osjećamo se svoji na svome. Srpska je važna jer imajući je, imamo svoje ognjište. Ponosna sam na sve koji su je stvarali, donosili hrabre odluke tokom i nakon rata, hvatali se u koštac sa problemima građana… Želimo da je unapređujemo, jer znamo da se njen napredak osjeti u cijelom društvu”, rekla je predsjednica Cvijanović.
Ona je dodala da je pred Srpskom dug put, ali da se Republika sigurno kreće.
“Nastavićemo da budemo jaki i odgovorni prema sebi i generacijama koje će doći. U to ime sretan vam Dan Republike i živjela Srpska”, poručila je predsjednica Cvijanović.