Predsjednica Republike Srpske uručila ključeve stanova korisnicima alternativnog smještaja u okviru Projekta zatavaranja kolektivnih centara i alternativnih smještaja putem obezbijeđenja javnih stambenih rješenja

09/11/2020

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić i ministar u Savjetu ministara Miloš Lučić uručili su danas rješenja i ključeve korisnicima alternativnog smještaja kojima su dodijeljeni stanovi u zgradi sa 32 stambene jedinice, koja je izgrađena u okviru Projekta zatavaranja kolektivnih centara i alternativnih smještaja putem obezbijeđenja javnih stambenih rješenja – CEB dva.

Predsjednica Cvijanović je istakla da se kroz ovaj projekat i inicijativu širom Republike Srpske rješavaju stambena pitanja izbjeglih i raseljenih lica.

“Ovo je rezultat rada i angažmana različitih novoa vlasti. Ovdje imamo angažman lokalne zajednice, Vlade Republike Srpske, Republičkog sekretarijata za izbjegla i raseljena lica i migracije i resornog ministarstva na nivou BiH i Savjeta ministara, ali i podršku naših stranih partnera koji su omogućili da možemo da završavamo ovakve projekte – na dobrobit korisnika stanova”, ocijenila je predsjednica Republike.

Predsjednica Republike Srpske je izrazila zahvalnost za strpljenje korisnicima stanova, kojima život nije bio lak, ali kojima je sada trajno riješeno stambeno pitanje.