Predsjednica Republike Srpske upriličila prijeme povodom obilježavanja 9. januara – Dana Republike Srpske

28/12/2018

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović upriličila je danas u Banjaluci prijeme povodom obilježavanja 9. januara – Dana Republike Srpske.

Predsjednica Republike Srpske izjavila je danas da je veoma važno što je Srpska, nakon izbora, brzo konstituisala vlast da bi mogla adekvatno da izvršava sve obaveze.
“Naši građani očekuju da svi izvršavamo obaveze i zadatke. Kada imamo konstituisanu Vladu onda je to garancija da nećemo imati bilo kakvih zastoja”, rekla je predsjednica Cvijanović.
Predsjednica Republike je podsjetila da na nivou BiH proces konstituisanja vlasti traje znatno duže nego u Srpskoj, jer ne postoji politička volja i postoje određena ucjenjivanja.
Predsjednica Srpske vjeruje da će privrednici i medijske kuće nastaviti da kvalitetno sarađuju sa institucijama Srpske.
“Znamo koliko je važno izvršavati obaveze, imati komunikaciju i njegovati dijalog. Vjerujem da se možemo uspješno kretati dalje, a teška vremena koja su iza nas su pokazala da ukoliko ima svijesti o uspjehu onda mogu biti postignuti rezultati”, dodala je predsjednica Cvijanović.
Predsjednica Srpske je naglasila da je obaveza svih napredak institucija, ali i da oni koji su u institucijama moraju slušati poruke poslovne zajednice i socijalnih partnera.
“To je ključ za uspjeh, iako znam da nije moguće da se u svakom momentu razumijemo. Međutim, znam da se možemo ujediniti o nekim pitanjima koja su zajednički interes da bismo došli do kvalitetnih rješenja”, rekla je predsjednica Cvijanović.
Predsjednica Republike je zahvalila predstavnicima medijskih kuća i privrednicima za dobru saradnju u ovoj godini i poželjela srećnu narednu godinu.

Predsjednica Republike Srpske upriličila je prijem i za predstavnike vjerskih zajednica, kojem su prisustvovali predstavnici Srpske pravoslavne crkve – Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom, kao i njihova preosveštenstva episkop banjalučki Jefrem, episkop bihaćko-petrovački Sergije, episkop zahumsko-hercegovački Dimitrije i episkop zvorničko-tuzlanski Fotije. Prijemu su prisustvovali i predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović, gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić i direktor Sekretarijata za vjere Dragan Davidović.