Predsjednica Republike Srpske svečano otvorila vrtić “Beli anđeo” u Brodu

27/08/2020

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, zajedno sa načelnikom Оpštine Brod Ilijom Jovičićem i direktorkom Javne predškolske ustanove „Beli anđeo“ Majom Zečević otvorila je danas novi objekat ovog vrtića u naselju Skele, u koji je uloženo 104.000 КM.

Predsjednica Cvijanović je izrazila zadovoljstvo što je realizovan projekat važan za djecu, roditelje, ali i cijeli Brod.

„Srećna sam da sam i kao predsjednik Vlade, a kasnije kao predsjednik Republike mogla da učestvujem u mnogim projektima u Opštini Brod, pa tako i ovom, ali i mnogim drugim kao što je sanacija škola i saobraćajne infrastrukture“, rekla je predsjednica Republike.

Prema riječima predsjednice Cvijanović, Republika Srpska uspijeva da realizuje mnogo važnih projekata, ali za to je potrebna odgovorna lokalna vlast koja može da delegira projekte.

„Potreban nam je odgovoran partner na lokalnom nivou koji će da ukaže šta su osnovne potrebe i kojim redom treba da se rade određeni projekti“, naglasila je predsjednica Republike.

Predsjednica Cvijanović je zahvalila načelniku Jovičiću i njegovom timu jer su, kako je navela, znali da se izbore za važne projekte i da rade na dobrobit svojih građana.

„Ovo je zajednički poduhvat, jedan od mnogobrojnih koje smo u prethodnom periodu realizovali i jedan od mnogih koje ćemo tek da radimo. Naša namjera je da uđemo u sve mjesne zajednice, da uradimo po bar jedan važan projekat“, poručila je predsjednica Republike Srpske.