Predsjednica Republike Srpske razgovarala sa rukovodstvom opštine Ugljevik

12/04/2019

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je danas u Ugljeviku sa rukovodstvom opštine Ugljevik.

Predsjednica Republike Srpske izjavila je da za dobrobit građana mora da postoji jaka veza između republičke i opštinske vlasti koja obezbjeđuje dalji razvoj ove i svake opštine u Republici Srpskoj.
“Razvoj svake naše opštine znači razvoj Republike i to je naša posvećenost”, rekla je predsjednica Cvijanović.
Prema riječima predsjednice Republike, na sastanku je bilo riječi o različitim potrebama ove lokalne zajednice i projektima koji su realizovani ili će biti realizovani na dobrobit građana.
“Ima mnogo infrastrukturnih projekata koje možemo zajedno realizovati, a zadovoljna sam činjenicom da je Vlada Republike Srpske proteklih godina u razne projekte u Ugljeviku investirala 35 miliona KM”, navela je predsjednica Republike.
Predsjednica Republike Srpske je rekla da je samo prošle godine uloženo pola miliona KM u rekonstrukciju lokalnih puteva, škole, infrastrukturu i objekat za ambulantu porodične medicine.
“To su sve projekti od kojih naši građani treba da vide korist i dobrobiti, a to i jeste uloga republičke i opštinske vlasti, da radi na način da izlazi u susret potrebama građana”, istakla je predsjednica Cvijanović.
Prema riječima predsjednice Srpske, na sastanku je bilo riječi i o javnom preduzeću Rudnik i termoelektrana Ugljevik, koje zapošljava 2.000 radnika i nosilac je privrednog života u opštini i regiji.