Predsjednica Republike Srpske razgovarala sa rukovodstvom opštine Rogatica

26/02/2019

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je danas sa rukovodstvom opštine Rogatica.

Predsjednica Republike Srpske izjavila je da je na sastanku sa načelnikom opštine Miloradom Jagodićem dogovoreno da opština kandiduje projekat rekonstrukcije Osnovne škole iz sredstava pomoći Vlade Srbije, a za koju je potrebno oko 350.000 KM.
Predsjednica Cvijanović je ocijenila da će projekat rekonstrukcije Osnovne škole u Rogatici biti na listi projekta koje će Srbija prihvatiti.
Predsjednica Republike je navela da će u okviru te rekonstrukcije i nadogradnje, biti urađen i vrtić, te da će intervenisati kako bi se i to završilo u kratkom roku.
Govoreći o pitanju vraćanja Opštinskog suda u Rogaticu, predsjednica Srpske je rekla da će po povratku u Banjaluku razgovarati sa predstavnicima Ministarstva pravde o tom pitanju, a da će opština učiniti sve kako bi se stekli uslovi za funkcionisanje te institucije, što je potreba građana i lokalne zajednice.
“Zajedničkim aktivnostima i određenim podsticajima moramo raditi na uspostavljanju uslova za bolje zapošljavanje. Jedna od stvari koja je bitna kako bi podstakli mlade, a i druge je mogućnost startap podrške za pokretanje biznisa kada su u pitanju mladi, ali i podrška nekim drugim razvojnim projektima”, rekla je predsjednica Cvijanović.
Predsjednica Republike Srpske je istakla je da u startap podršci vidi veliku šansu, ali da to nije dovoljno popularizovano, te da je današnja posjeta Rogatici prilika da se o tome razgovara.
Predsjednica Cvijanović je ocijenila da bi ta mogućnost, uz ono što opština već radi, a to je revitalizovanje nekih starih poslovnih navika poput tekstilne industrije, moglo dati pozitivne rezultate.
Predsjednica Republike Srpske je podržala inicijativu da se u opštini Rogatica urede zgrade i ulice, kako bi građani imali bolje i ljepše uslove za život.
“Ostaje velika bitka za dodatno zapošljavanje i na tome će se raditi. Želimo da se nastave započete aktivnosti. Današnji sastanak je prvi korak ka konkretizaciji”, zaključila je predsjednica Cvijanović.