Predsjednica Republike Srpske razgovarala sa načelnikom opštine Teslić

19/04/2019

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović posjetila je danas opštinu Teslić i razgovarala sa načelnikom opštine Milanom Miličevićem.

Predsjednica Republike Srpske rekla je da je do 2018. godine na osnovu različitih projekata Vlade u tu opštinu uloženo oko 70 miliona KM i naglasila da je cilj razvoj svake lokalne zajednice jer na taj način jača cijela Srpska.
Predsjednica Cvijanović je rekla novinarima da je prošle godine izdvojeno 1,5 miliona KM koji su korišćeni i u projektima lokalne putne infrastrukture.
“Oko 300.000 KM otišlo je na rekonstrukciju škola, dio za lokalni vodovod. Provodimo još nekoliko važnih projekata ove godine u oblasti školstva, a izdvojeno je na tom planu više od 800.000 KM čija će realizacija početi uskoro”, rekla je predsjednica Cvijanović.
Predsjednica Republike je najavila da će u lokalnim školama biti realizovani brojni projekti.
“Razgovarali smo kako poboljšati komunikaciono poziciju ove opštine kroz otvaranje nekoliko kružnih tokova, zatim obilaznice koja treba da se pravi. Važno je da opština bude otvorenija, odnosno da obezbijedimo adekvatan pristup na auto-put koji imamo u dobojskoj regiji”, rekla je predsjednica Cvijanović, koja je došla u Teslić na poziv načelnika opštine.
Predsjednica Srpske je najavila dolazak premijera Radovana Viškovića u Teslić da bi se nastavili rješavati problemi u ovoj loklanoj zajednici.
“Podrška Tesliću nije izostajala i biće tako i u narednom periodu. Želimo da razvijamo svaku lokalnu zajednicu jer time jača cijela Srpska”, rekla je predsjednica Republike i dodala da će svi projekti u opštini biti sprovođeni u koordinaciji vlasti Srpske i opštine, ali i Srbije.