Predsjednica Republike Srpske razgovarala sa gradonačelnikom Zvornika

01/03/2019

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je danas sa gradonačelnikom Zvornika Zoranom Stevanovićem.

Predsjednica Republike Srpske izjavila je da je republička vlast u tom gradu proteklih nekoliko godina realizovala brojne važne projekte vrijedne blizu 120 miliona maraka i da će ulaganja biti nastavljena.

“Republička vlast je ovdje na lokalnom nivou ostavila iza sebe mnogo urađenih projekata, rekonstruisanih škola, izgrađenih puteva, rješavanja raznih komunalnih i infrastrukturnih problema, a stav institucija Republike Srpske jeste da se nastave ulaganja neophodna za poboljšanje uslova života naših građana”, rekla je predsjednica Cvijanović nakon razgovora sa gradonačelnikom Zvornika Zoranom Stevanovićem.

Predsjednica Republike je navela da su danas definisali šta će u Zvorniku biti urađeno u narednom periodu, uz podršku republičke vlasti.

“I ranije smo intervenisali kada je riječ o bolnici i ponovo ćemo da bi se zaokružio taj projekat i uz rekonstrukciju planiramo i dogradnju određenog dijela, kao i nabavku opreme koja je potrebna da bi bolnica funkcionisala prema savremenim standardima u zdravstvu”, istakla je predsjednica Cvijanović.

Prema riječima predsjednice Srpske, u Zvorniku će se raditi na saniranju još nekoliko škola, a danas će biti obilježen završetak proširenja kapaciteta vrtića u koji je Vlada Republike Srpske uložila 200.000 KM.

“Sve što je lokalna zajednica ispostavila kao zahtjev za bolje uslove života građana mi postepeno rješavamo, a među tim velikim projektima je zgrada alternativnog smještaja i rješavanje jednog seoskog vodovoda koji je značajan za povratnička naselja”, najavila je predsjednica Cvijanović.