Predsjednica Republike Srpske razgovarala sa državnim sekretarom Merilenda i predsjednicom Doma delegata savezne države Merilend

25/06/2019

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je, u okviru posjete Sjedinjenim Američkim Državama, sa državnim sekretarom Merilenda Džonom Vobensmitom i predsjednicom Doma delegata savezne države Merilend Adrian Džons.

Ovom prilikom, sagovornici su ocijenili da postoji mogućnost, kao i zajednički interes, da se saradnja Srpske i Merilenda podigne na viši nivo, posebno u oblasti zdravstva, obrazovanja i zaštite životne sredine.

Na sastanku je izraženo zadovoljstvo dosadašnjom dobrom saradnjom Srpske i Merilenda u oblasti zdravstva, a koja se temelji na osnovu protokola o saradnji koji su potpisali Univerzitetska bolnica Džon Hopkins i Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.

Tokom sastanka sa zvaničnicima Merilenda, predsjednica Republike Srpske je istakla da je BiH decentralizovana država, te da je pretpostavka njenog funkcionisanja i političke stabilnosti saradnja različitih nivoa vlasti, kao i legitimno predstavljanje sva tri konstitutivna naroda na zajedničkom nivou.

Nakon sastanka, državni seketar Vobersmit upoznao je predsjednicu Cvijanović sa istorijom i tradicijom Merilenda, kao i sa upravljanjem i načinom odlučivanja u ovoj američkoj saveznoj državi.