Predsjednica Republike Srpske razgovarala sa ambasadorom Ruske Federacije u BiH

25/12/2018

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je danas u Banjaluci sa ambasadorom Ruske Federacije u BiH Petrom Ivancovim.

Tokom sastanka sagovornici su razmijenili mišljenje o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH, s akcentom na formiranje vlasti nakon proteklih opštih izbora.

Predsjednica Republike je ovom prilikom istakla da je Republika Srpska prva u BiH implementirala izborne rezultate, te da je konstituisanjem Vlade, usvajanjem Budžeta i Programa ekonomskih reformi, Srpska pokazala da se formiranje vlasti može odvijati brzo i efikasno.

Sagovornici su ovom prilikom ocijenili da Republika Srpska, kao i u prethodnom periodu, prednjači u odnosu na ostale u BiH, te izrazili očekivanja da će se što prije pristupiti procesu formiranja vlasti na svim nivoima u BiH.

Predsjednica Cvijanović informisala je ambasadora Ivancova o pripremama za obilježavanje Dana Republike, te navela da će 9. januar biti obilježen svečano i dostojanstveno pod sloganom „Ponosna i vječna“.

Predsjednica Republike zahvalila se Ruskoj Federaciji na odličnoj saradnji sa Republikom Srpskom za vrijeme njenog mandata kao predsjednice Vlade, te izrazila uvjerenje da će visok stepen saradnje biti nastavljen i ubuduće.