Predsjednica Republike Srpske razgovarala sa ambasadorkom Švajcarske Кonfederacije u BiH

27/03/2019

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je danas u svom kabinetu sa ambasadorkom Švajcarske Кonfederacije u BiH Andreom Rauber Sakser.
Na sastanku je razgovarano o aktuelnim političkim i ekonomskim temama u Republici Srpskoj i BiH.
Takođe, razgovarano je o implementaciji Strategije saradnje Švajcarske i BiH za period od 2017. do 2020. godine, koja obuhvata oblasti zdravstva, ekonomije, zapošljavanja mladih, pravosuđa, kulture i razvoja, te iskazan obostrani interes za stvaranje uslova za povećanje ekonomske saradnje i zajedničke projekte.
Tokom sastanka predsjednica Cvijanović naglasila je opredijeljenost institucija Republike Srpske da u procesu evropskih integracija i primjene evropskih vrijednosti ima aktivnu ulogu i ponovila da proces pridruživanja EU zahtijeva koordinaciju svih nivoa vlasti u BiH.
U tom kontekstu istaknuta je neophodnost što skorijeg formiranja vlasti na nivou BiH, kao preduslova za dalji nastavak socijalno-ekonomskih reformi i bržeg napredovanja na putu ka Evropskoj uniji, te konstatovano da je Republika Srpska u svim tim procesima pokazala efikasnost.