Predsjednica Republike Srpske razgovarala sa ambasadorkom Kraljevine Norveške u BiH

22/02/2019

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je danas u svom kabinetu sa ambasadorkom Kraljevine Norveške u BiH Guri Rusten o političkoj situaciji u Srpskoj i BiH, evropskim integracijama i mogućnostima unapređenja saradnje u oblasti privrede.

Ovom prilikom, predsjednica Cvijanović upoznala je ambasadorku Rusten da Republika Srpska, u institucionalnom smislu, prednjači u odnosu na ostale nivoe vlasti u BiH, jer je prva implementirala izborne rezultate, formirala Vladu, te usvojila budžet i strateška dokumenta, čime je pokazala stabilnost i puni demokratski kapacitet.

Predsjednica Republike Srpske je naglasila da unapređenje privrednog i ekonomskog ambijenta i sprovođenje reformiskih procesa s ciljem stvaranja boljih uslova za poslovanje domaćih i stranih investitora, ostaje u fokusu institucija Srpske.

Tokom razgovora, istaknuta je neophodnost nastavka koordinisanog i efikasnog provođenja reformskih procesa definisanih Reformskom agendom, te je u tom kontekstu naglašen značaj što skorijeg formiranja kredibilne vlasti na nivou BiH.

Sagovornice su tokom razgovora zajednički ocijenile da je dosadašnja saradnja Republike Srpske i Kraljevine Norveške uvijek davala pozitivne rezultate, izrazivši nadu da će ona biti intenzivirana u budućnosti.