Predsjednica Republike Srpske prisustvovala Svetosavskom balu u Beču

25/01/2019

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović prisustvovala je Svetosavskom balu koji se, tradicionalno, 22. godinu zaredom održava u organizaciji Srpskog centra i Zajednice srpskih klubova u Beču.

Obraćajući se prisutnima, predsjednica Cvijanović je istakla značaj manifestacije koja, kako je istakla, obogaćuje tradiciju i duh srpskog naroda nastanjenog u Austriji.

Predsjednica Republike pozdravila je potrebu našeg naroda na ovim prostorima da se okupi oko srpske zajednice, te njeguje i oplemenjuje svoju tradiciju i duh, naglasivši da su institucije Republike Srpske opredjeljene da na sistemski način jačaju i razvijaju privrednu i kulturnu saradnju između matice i srpskog naroda u rasijanju.

Svetosavski bal je tradicionalna manifestacija koja datira još od davne 1864. godine. Tradiciju održavanja srpskog bala u glavnom gradu Austrije oživio je, prije 22 godine, Srpski centar iz Beča.

Svetosavskom balu, koji je uvršten u kalendar balske sezone u Beču, kao i svake godine, prisustvovali su predstavnici diplomatskog kora, austrijskog političkog, kulturnog i javnog života, kao i gosti iz drugih zemalja.