Predsjednica Republike Srpske prisustvovala svečanom prijemu povodom obilježavanja Sretenja – Dana državnosti Srbije

14/02/2019

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović prisustvovala je danas u Banjaluci svečanom prijemu povodom obilježavanja Sretenja – Dana državnosti Srbije.

Predsjednica Republike Srpske izrazila je zadovoljstvo što je prisustvovala obilježavanju Dana državnosti Srbije.

“U Banjaluci je ovo već postalo uobičajeno okupljanje, čime pokazujemo snagu naših veza, međusobno poštovanje i opredijeljenost da zajedno radimo i sarađujemo. Prisjećamo se svega što je važno u našoj istoriji i kako su stvarani temelji države, ustavnosti i na koji način treba da obilježimo nešto što je trebalo da donese slobodu”, rekla je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike je istakla da Srbija za Republiku Srpsku predstavlja mnogo više od nekoga ko se može nazvati komšijom.

“Imamo bliske veze na svakom planu, političko razumijevanje i ekonomske veze, realizujemo različite projekte u oblasti infrastrukture, socijalne sfere i obrazovanja. Osim pravne veze, koja je utkana u Dejtonski sporazum, postoji nadogradnja koja predstavlja bliskost naroda sa dvije strane Drine i opredijeljeni smo da odnosi jačaju u budućnosti, a značajno je što naši različiti nivoi vlasti imaju dobru saradnju”, izjavila je predsjednica Cvijanović.