Predsjednica Republike Srpske prisustvovala svečanom otvaranju novoizgrađenog mosta „Srbija“ u Čelincu

26/07/2019

 

Svečanim presjecanjem vrpce predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Zoran Đorđević i načelnik opštine Čelinac Momčilo Zeljković otvorili su novosagrađeni most u Čelincu Gradski most “Srbija”.
Predsjednica Republike rekla je da je novi most “Srbija” izuzetno značajan objekat koji je bio prijeka potreba za Čelinac, ističući da je on zajednički uspjeh Republike Srpske i Srbije.

Predsjednica Cvijanović je istakla da je ponosna što je, u vrijeme dok je bila predsjednik Vlade Republike Srpske, zajedno sa Vladom Srbije i lokalnim vlastima, donijela odluku da bude izgrađen “ovaj divni most i da on služi svojoj svrsi”, da spasava od poplava koje su ovdje bile uobičajene.

“Sjećamo se te tužne i teške 2014. godine, kako je sve izgledalo. U nadi da se više nikada neće ponoviti odlučili smo zajedno kroz angažman sa Srbijom da obezbijedimo sredstva i da danas imamo ovako jedan divan most”, istakla je predsjednica Srpske.

Predsjednica Republike je naglasila da “mostovi spajaju, ali i spasavaju na neki način”.

“Želim da Čelinac, ali i sve naše druge opštine dobiju, ne samo nove mostove, škole, vrtiće, nego sve što je potrebno za bolji život naših građana svugdje tamo gdje smo ostvarili dobru saradnju lokalnih i republičkih vlasti, a posebno tamo gdje smo uspjeli da projekte realizujemo zajedno sa Srbijom, moram reći da smo se kretali uvijek naprijed”, rekla je predsjednica Cvijanović i dodala da je i Čelinac jedna od tih opština.

“Brojni su projekti ostali iza nas putem našeg zajedničkog angažmana, naše brige da obezbijedimo i da uradimo ono što je potrebno za naše ljude i građane i da konačno naša Republika bolje i ljepše izgleda, da bude modernija, savremenija, da svakog dana bude jača i naravno da nam je na putu jačanja i sebe i svojih kapaciteta, unapređenja naše infrastrukture, poboljšanja svih segmenata društva, uvijek važno da je uz nas Srbija”, navela je predsjednica Republike Srpske.

Predsjednica Cvijanović je zbog toga posebno zahvalila ministru za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Zoranu Đorđeviću koji je, kako je rekla, uputio tople, lijepe prijateljske, bratske riječi.

“Posebno želim da zahvalim predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, cijeloj Vladi Srbije, sa premijerkom Anom Brnabić na čelu, koji su niz godina zajedno sa nama uspijevali da poberu uspjeh svuda tamo gdje je bilo potrebno.
I ovaj most je naš zajednički uspjeh. Mnogo je projekata širom Srpske gdje smo imali podršku Srbije”, naglasila je predsjednica Srpske.

Prema riječima predsjednice Cvijanović, Srbija je ostavila trag u skoro svakoj opštini u Republici Srpskoj, a tamo gdje nije planirani su projekti koji će biti realizovani već ove, najkasnije sljedeće godine”.

Predsjednica Cvijanović je pozdravila i sveštenstvo, koje čini sve na unapređenju Republike Srpske i naroda i zbližavanju svih onako kako je to potrebno.

“Želim mnogo uspjeha Čelincu, mnogo srećnih dana ovoj opštini i građanima. Želim nam svima jaku i stabilnu Republiku Srpsku koja će uvijek biti sigurna kuća za našu sigurnu budućnost. Živio Čelinac, živjela Republika Srpska i živjela Srbija”, istakla je predsjednica Republike Srpske.