Predsjednica Republike Srpske prisustvovala svečanoj akademiji povodom 50 godina postojanja Javne ustanove Osnovna škola „Sveti Sava”

17/06/2019

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović prisustvovala je danas svečanoj akademiji povodom 50 godina postojanja Javne ustanove Osnovna škola „Sveti Sava” Banja Luka.

Predsjednica Republike Srpske istakla je značaj obilježavanja 50 godina postojanja i rada Osnovne škole “Sveti Sava” u Banjaluci, te navela da je Vlada Srpske kroz različite intervencije u ovu školu uložila dva miliona KM.

Predsjednica Cvijanović je napomenula da ova ustanova u tom pogledu nije izuzetak, te da je to slučaj i sa svim drugim školama širom Srpske.

“Iz tog razloga uložena sredstva u škole premašuju 130 miliona KM, a intervenisalo se svugdje gdje je bilo potrebno”, rekla je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike je izrazila zadovoljstvo što prisustvuje obilježavanju ovog značajnog jubileja u radu jedne od obrazovnih ustanova Srpske, te istakla da to zaslužuje pažnju javnosti.

Predsjednica Republike Srpske je dodala da je važno da škola obavlja svoju funkciju, ali i da nastavnici sarađuju sa roditeljima u interesu djece i sticanja novih znanja.

“Kao što je to slučaj sa svim drugim obrazovnim institucijama, tako i ova škola kao dio obrazovnog sistema prolazi kroz određene transformacije. Svakao ćemo se i u budućnosti baviti procesom reforme obrazovanja, što je dio života i napretka društva”, rekla je predsjednica Cvijanović.