Predsjednica Republike Srpske prisustvovala prvoj liturgiji u novoizgrađenom Duhovnom centru u Mrkonjićima

12/05/2021

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović obišla je danas Duhovni centar u Mrkonjićima, rodnom selu Svetog Vasilija Ostroškog i Tvrdoškog i prisustvovala prvoj liturgiji u novoizgrađenom Duhovnom centru.

Predsjednica Republike poručila je da je novoizgrađeni Duhovni centar Mrkonjići kod Trebinja velika stvar ne samo za Hercegovinu nego i za Republiku Srpsku.

Predsjednica Cvijanović je istakla da je srećna što je u prethodnom periodu, kroz institucije na pozicijama na kojima je bila, mogla da učestvuje i doprinese postojanju veličanstvenog Duhovnog centra Mrkonjići.

Prema riječima predsjednicе Srpske, na ovaj način je iskazan osjećaj i odgovornosti i pažnje prema namjeri da tu bude ženski manastir, sestrinstvo da zaživi.

“To je mali doprinos za veliku stvar”, rekla je predsjednica Cvijanović nakon Svete arhijerejske liturgije koju je u Duhovnom centru Mrkonjići, povodom praznika Svetog Vasilija Ostroškog i Tvrdoškog, služio Njegovo preosveštenstvo vladika zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije.

Predsjednica Republike Srpske je izrazila zahvalnost lokalnim vlastima koje su uvijek izlazile u susret svim potrebama građana, ne samo u infrastrukturnom smislu nego i u duhovnom, čvrsto sarađujući sa Srpskom pravoslavnom crkvom i birajući stvari koje treba da budu prioriteti.

“Srećna sam što je ovo jedan od prioriteta koji je danas dobio svoju funkciju, što nas je okupio ovdje u dobroj vjeri”, rekla je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike Srpske je poručila da je počastvovana što je u Mrkonjićima i što može da podijeli sa narodom Hercegovine, ali i svim dobrim ljudima širom svijeta ovaj veliki događaj i ponos koji osjeća.