Predsjednica Republike Srpske prisustvovala promociji kadeta 19. klase Jedinice za policijsku obuku Policijske akademije

22/11/2018

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović prisustvovala je danas u Banjaluci promociji kadeta 19. klase Jedinice za policijsku obuku Policijske akademije.

Predsjednica Republike Srpske rekla je nakon promocije kadeta Policijske akademije, da Srpska time pokazuje sposobnost, kapacitet i svijest o tome koliko je važno obrazovanje novih generacija pripadnika MUP-a koji će biti dio bezbjednosnog sistema Srpske i voditi računa o imovini i građanima.

“Zadovoljna sam svime što sam vidjela na promociji. To znači da su sve odluke koje je Vlada ranije donosila bile opravdane i daju rezultat”, rekla je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike je izrazila zadovoljstvo stasavanjem novih generacija MUP-a koje će štititi javni poredak i održavati bezbjednost.

Predsjednica Republike Srpske je navela da je ponosna što se obnavlja struktura u okviru MUP-a, naglasivši da je u proteklom periodu mnogo ulagano u bezbjednost, nabavku opreme, naoružanja, uniformi i svega što je važno za policiju i Srpsku.

“Širom Srpske započeli smo sanaciju, rekonstrukciju ili izgradnju novih objekata, policijskih stanica, poligona ili centara za obuku policije kao što je ovaj u Banjaluci”, rekla je predsjednica Cvijanović.