Predsjednica Republike Srpske prisustvovala prikazu sposobnosti Vojske Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije „Odbrana slobode“

10/05/2019

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović prisustvovala je danas u Nišu, povodom Dana pobjede nad fašizmom, prikazu sposobnosti Vojske Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije „Odbrana slobode“.

Predsjednica Republike Srpske izjavila je da je održana veličanstvena vojno-policijska parada “Odbrana slobode” koja je upriličena povodom Dana pobjede nad fašizmom, kao jednog od najvažnijih datuma u istoriji čovječanstva.

“Ovo je bila dobra prilika da Srbija pokaže mnogo toga. Vidljivo je da je Srbija konsolidovala redove, radi na jačanju i uspijeva da ojača institucije i pokaže da je stabilna država od centralnog značaja na zapadnom Balkanu”, rekla je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike je istakla da je veoma ponosna što je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić juče čestitao Dan pobjede nad fašizmom građanima Srbije i Republike Srpske.

“Počastvovana sam što sam imala priliku da prisustvujem ovom događaju. Smatram da je prirodno i logično da smo danas ovdje srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i ja kao predsjednik Republike Srpske”, rekla je predsjednica Cvijanović.