Predsjednica Republike Srpske prisustvovala prijemu učenika pobjednika republičkih takmičenja

13/06/2019

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović prisustvovala je danas u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske prijemu učenika pobjednika republičkih takmičenja.

Predsjednica Republike Srpske izjavila je da učenici osnovnih i srednjih škola u Srpskoj, koji su ostvarili najbolje rezultate na takmičenjima, cijelu Republiku čine ponosnim i da su njihovi uspjesi ujedno i uspjesi cijelog društva.

Predsjednica Cvijanović je istakla da, dodjelom nagrada i prijemom u Administrativnom centru Vlade za najbolje učenike i nastavnike, Srpska želi promovisati one koji su postigli rezultate, ali i pokazati vezu učenika, njihovih roditelja i prosvjetnih radnika sa institucijama.

“Ova djeca su pokazala da su sposobna, ambiciozna i da znaju kako da ostvare svoje ciljeve”, izjavila je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike je podsjetila da je ovo 11. godina kako organizuju ovaj događaj da bi pokazali spremnost institucija da učenicima pomognu u budućim aktivnostima na putu postizanja uspjeha.

“Ovdje imamo djecu koja su postigla sjajne rezultate u koje su uložila mnogo napora i truda. Osim njima zahvalnost treba izraziti i roditeljima i prosvjetnim radnicima. Uvijek mogu da nam se obrate za podršku na svom putu uspjeha”, rekla ja predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Srpske je dodala da je zadovoljna što su u oblasti obrazovanja uložena značajna sredstva koja polako daju efekte.

“Stvorili smo dobar ambijent i uslove za rad u obrazovanju. U proteklih nekoliko godina uložili smo više od 130 miliona KM u osnovno, a više od 110 miliona KM u visoko obrazovanje.

Zadovoljna sam da je bivša Vlada ispunila obavezu koju smo prošle godine preuzeli na sebe i povećala plate zaposlenima u obrazovanju. Ako imate koordinisane aktivnosti i mnogo ulaganja i brige onda neće izostati rezultati”, naglasila je predsjednica Cvijanović.