Predsjednica Republike Srpske prisustvovala otvaranju obnovljene Osnovne škole u Naseobini Lišnja kod Prnjavora

28/01/2019

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, prisustvovala je danas otvaranju obnovljene Osnovne škole “Meša Selimović” u Naseobini Lišnja kod Prnjavora , u koju je uloženo 166.000 КM.

Predsjednica Republike Srpske rekla je da su sada stvoreni svi uslovi za nesmetano odvijanje nastave u ovoj školi.

“Danas je ovo moderna škola sa novom fasadom, stolarijom, centralnim grijanjem”, rekla je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Cvijanović je zahvalila roditeljima, učenicima, a posebno prosvjetnim radnicima ove škole koji su izdržali mnogo godina radeći u neuslovnoj školi.

“Danas imaju priliku da izvode nastavu u mnogo boljim uslovima. Njihova predanost nikada nije bila upitna, kao i opredijeljenost da rade zajedno sa Vladom Republike Srpske i opštinom, i da delegiraju određene probleme kako bismo svi zajedno poboljšali nastavni proces, stvorili bolje uslove za rad”, rekla je predsjednica Srpske.

Predsjednica Cvijanović je naglasila da je aktivizam lokalne zajednice doveo do toga da republička vlast na nivou opštine Prnjavor sprovede nekoliko važnih projekata koji se odnose na infrastrukturu, školske objekte i sve drugo što je lokalna zajednica smatrala da je od interesa.

“U prethodnom periodu kao predsjednik Vlade Republike Srpske imala sam priliku da zajedno sa Vladom odobravam takve projekte. To ćemo nastaviti da radimo i u narednom periodu, finansijska situacija je danas mnogo stabilnija u odnosu na prethodno vrijeme, možemo da pravimo i dodatne iskorake”, rekla je predsjednica Republike Srpske i dodala da je u opštini Prnjavor u pripremi još nekoliko važnih projekata, za šta će imati podršku republičkih institucija.

Vlade Srbije i Republike Srpske podržale su ovaj projekat sa oko 100.000 КM, dok je opština Prnjavor uložila više od 68.000 КM.

Ministarstvo za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske doniralo je OŠ “Meša Selimović” 25.000 КM za zamjenu školskog i kancelarijskog namještaja.