Predsjednica Republike Srpske prisustvovala obilježavanju krsne slave Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske – Svetog Arhangela Mihaila

21/11/2018

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović prisustvovala je danas u Banjaluci obilježavanju krsne slave Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske – Svetog Arhangela Mihaila.

Obilježavanje krsne slave Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske počelo je predajom raporta počasne jedinice MUP-a Srpske predsjednici Republike Željki Cvijanović.

Nakon predaje raporta, ispred Centralnog spomen-obilježja poginulim pripadnicima MUP-a služen je parastos.
Na Centralno spomen-obilježje poginulim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske položeni su vijenci u okviru obilježavanja krsne slave MUP-a.

Vijence su položili predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, ministar unutrašnjih poslova Srpske Dragan Lukač, direktor Policije Srpske Darko Ćulum, delegacija Narodne skupštine, delegacija Vlade Srpske, mandatar za sastav nove vlade Radovan Višković.

Predsjednica Republike Srpske naglasila je da je današnji datum izuzetno značajan jer se odnosi na nekoliko važnih događaja. “Imamo Dan oslobođenja Banjaluke, na današnji datum je parafiran Dejtonski mirovni sporazum, a obilježavamo i krsnu slavu MUP-a Republike Srpske”, rekla je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike je svim pripadnicima MUP-a Srpske čestitala krsnu slavu – Svetog Arhangela Mihaila.

“Pripadnici MUP-a su jedina uniformisana sila Republike Srpske i pokazuju to čuvanjem identiteta i nacionalnog obilježja, ali i ono što je najvažnije ostvarivanjem velike uloge. Zadovoljna sam što sam kao predsjednik Vlade bila u poziciji da u prethodnim godinama uložimo mnogo više sredstava u oblast bezbjednosti, naoružanje, opremanje i izgradnju objekata za našu policiju. Sigurna sam da će i nova vlada nastaviti sa ovim”, istakla je predsjednica Republike Srpske.

Prema mišljenju predsjednice Cvijanović, potrebno je nastaviti sa jačanjem Policije Republike Srpske i voditi računa o bezbjednosti, kao i da njeni pripadnici budu važan dio globalnih i regonalnih akcija na suzbijanjau kriminala, terorizma i svega što je prijetnja današnjem svijetu.