Predsjednica Republike Srpske prisustvovala obilježavanju Dana opštine Derventa

28/08/2019

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović prisustvovala je obilježavanju Dana opštine Derventa.

Predsjednica Republike izjavila je da je opština Derventa danas organizovana, uspješna i stabilna lokalna zajednica čije je rukovodstvo uložilo mnogo napora i energije da bi se u njoj napravio dobar poslovni ambijent.

“To je sve rezultiralo značajnom poslovnom inicijativom, brojnim privrednim subjektima i definitivno su svrstani u vrh svih privrednih aktivnosti kada je u pitanju cijela slika o Republici Srpskoj”, rekla je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike je istakla da je opština Derventa dala značajan doprinos izvozu i svim drugim privrednim aktivnostima i dodala da je to utoliko značajnije, ukoliko se zna koliko je Derventa bila porušena, koliko je stradala i imala žrtva u proteklom ratu koji se nije desio tako davno.

“Ali, ići ovako krupnim koracima sve te godine i doći danas na ovaj razvojni nivo opštine, jeste velika stvar”, navela je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Srpske je istakla da su republičke institucije prethodnih godina u opštinu Derventa uložile blizu 60 miliona KM, podržavajući sve one važne projekte koje su lokalne vlasti ispostavljale kao prioritet za građane.

Predsjednica Republike je napomenula da su u prošloj godini republičke institucije u ovu opštinu uložile milion KM.

Predsjednica Cvijanović je rekla da se kao predsjednik Republike Srpske trudi da podrži sve dobre projekte, od sportskih terena, vrtića i svih potreba koje su važne za razvoj ove lokalne zajednice i izrazila zadovoljstvo što ima dobru saradnju sa tom lokalnom zajednicom i što je ta saradnja uvijek rezultirala dobrim projektima.

Predsjednica Srpske je izrazila zadovoljstvo što Derventa ide krupnim koracima naprijed i što proslavlja razne stogodišnjice i druge važne jubileje.

“To pokazuje da Derventa ima tradiciju, da postoji kontinuitet bez obzira na teška vremena koja su prekidala taj cjelokupni razvojni put ove lokalne zajednice” zaključila je predsjednica Cvijanović.