Predsjednica Republike Srpske prisustvovala obilježavanju 44. godišnjice rada Pravnog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci

06/02/2019

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović prisustvovala je danas obilježavanju 44. godišnjice rada Pravnog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci.

Predsjednica Republike Srpske rekla je da je Pravni fakultet u Banjaluci važna obrazovna ustanova koja proizvodnjom kvalitetnog i perspektivnog kadra pokazuje da je moguće opstati u teškim vremenima.

“Pravničko zanimanje je tražen kadar. S tim zanimanjem imate mjesto u svemu, bilo da je riječ o institucijama ili o privrednim subjektima”, rekla je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike je naglasila da će Vlada i institucije i u narednom periodu jačati obrazovni sistem s ciljem modernizovanja nastavnog procesa, da bi se išlo u korak sa potrebama tržišta rada i globalnim izazovima.

“Cilj je stvaranje boljih uslova za studiranje. U prethodnom periodu smo u visoko obrazovanje uložili 110 miliona KM, a 45 miliona KM u Univerzitet u Banjaluci. To je podrazumijevalo izgradnju novih fakulteta, adaptaciju, sanaciju i rekonstrukciju postojećih objekata, izgradnju novih studentskih domova i slično. To je velika finansijska aktivnost i to će biti nastavljeno”, poručila je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike Srpske je istakla da je 21. vijek vijek znanja, čega nema bez jakog obrazovanja.

Predsjednica Cvijanović je čestitala studentima koji su promovisani na današnjoj svečanosti, kao i njihovim porodicama.