Predsjednica Republike Srpske prisustvovala, na poziv predsjednika Republike Srbije, tradicionalnom unošenju badnjaka u prostorije Generalnog sekretarijata predsjednika Republike

06/01/2019

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović prisustvovala je danas u Beogradu, na poziv predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, tradicionalnom unošenju badnjaka u prostorije Generalnog sekretarijata predsjednika Republike.

Predsjednica Republike Srpske izjavila je da su sa današnjeg sastanka predstavnika Srba iz regiona sa predsjednikom Srbije Aleksanrom Vučićem u Beogradu poslate poruke jedinstva i sabornosti.

Predsjednica Srpske je istakla da ovakvi sastanci nisu upereni ni protiv koga, već da služe da se razgovara o mnogim pitanjima i da se zajednički definišu određeni ciljevi.

„Važno je što smo se okupili ovdje u susret Božiću, Danu Republike Srpske, što smo se okupili na početku godine. Moja zahvalnost i na konstruktivnim razgovorima i na lijepoj prilici da svi zajedno učestvujemo u unošenju badnjaka i pošaljemo poruku da treba da radimo zajedno, da se dobro razumijemo i da budemo oslonac jedni drugima”, rekla je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike je istakla da su svi zagledani u Srbiju koja treba da je jaka i samim tim oslonac za Republiku Srpsku.

„Za nas u Republici Srpskoj definitivno jeste i to je najprirodnija i najlogičnija politička, ljudska, ekonomska i svaka druga veza sa Srbijom. Ovo je bila prilika da se dodatno stavi pečat na jednu takvu saradnju”, rekla je predsjednica Srpske.

Tradicionalnom unošenju badnjaka prisustvovali su i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, premijerka Srbije Ana Brnabić, predsjednik Srpskog narodnog vijeća u Hrvatskoj Milorad Pupovac, predsjednik Demokratske partije Srba u Makedoniji Ivan Stoilković, predsjednici Nove srpske demokratije Andrija Mandić i Demokratske narodne partije Crne Gore Milan Knežević, kao i poslanik “Ujedinjene Crne Gore” u crnogorskom parlamentu Goran Danilović.