Predsjednica Republike Srpske prisustvovala centralnoj manifestaciji proslave Vidovdana – Krsne slave Vojske Republike Srpske i Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka

28/06/2019

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović prisustvovala je danas u manastiru Osovica centralnoj manifestaciji proslave Vidovdana – Krsne slave Vojske Republike Srpske i Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka.

Predsjednica Republike Srpske istakla je da ne smiju biti zaboravljeni pripadnici Vojske Republike Srpske koji su dali živote za slobodu srpskog naroda i odbranu Republike Srpske.

“Srpski narod ne smije zaboraviti naše vojnike koji su stvorili Republiku Srpsku i odbranili vjekovna ognjišta”, rekla je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike Srpske je naglasila da su institucije Srpske opredijeljene za razvoj i jačanje Republike.

“Onako kako se sjećamo svih koji su Republiku Srpsku stvarali i odbranili, moramo znati da će naše najvažnije bitke biti u oblasti obrazovanja, zapošljavanja i razvoja Srpske”, istakla je predsjednica Cvijanović i dodala da je Vidovdan simbol vijekovne borbe za slobodu srpskog naroda i jedan od najznačajnijih datuma u našoj istoriji.