Predsjednica Republike Srpske primila u nastupnu posjetu ambasadora Japana u BiH

05/03/2019

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović primila je danas u svom kabinetu u nastupnu posjetu ambasadora Japana u BiH Hidejukija Sakamotoa /Hideyuki Sakamoto/.

Tokom sastanka na kojem je razgovarano o dosadašnjoj saradnji Republike Srpske i Japana i mogućnostima njenog proširenja, predsjednica Cvijanović upoznala je ambasadora Sakamotoa i sa političkim i ekonomskim prilikama u Srpskoj i BiH.

Predsjednica Cvijanović je istakla da je Republika Srpska usmjerena na stvaranje stimulativnog investicionog ambijenta i da raspolaže sa značajnim prirodnim i turističkim potencijalima, te pozvala investitore Japana da ulažu u Srpsku.

Ovom prilikom, predsjednica Cvijanović je naglasila da Republika Srpska nastavlja predano da radi i na reformama koje bi omogućile dalji razvoj privrednog i poslovnog ambijenta u Srpskoj, te istakla da je za nastavak reformskih procesa neophodno što prije formirati kredibilnu vlast na nivou BiH.

Čestitajući novoimenovanom ambasadoru stupanje na dužnost, predsjednica Cvijanović se zahvalila na pomoći i donacijama koju su Vlada Japana i njen narod pružili građanima Republike Srpske tokom proteklih godina.

Sagovornici su izrazili zadovoljstvo dosadašnjim dobrim i prijateljskim odnosima Republike Srpske i Japana, te iskazali opredijeljenje za njihovim daljim unapređenjem, posebno u oblasti zdravstva, kulture i obrazovanja.