Predsjednica Republike Srpske posjetila Srednjoškolski centar u Tesliću

19/04/2019

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović posjetila je danas Srednjoškolski centar u Tesliću.ски центар у Теслићу.

Predsjednica Republike Srpske rekla je da će republička vlast i u narednom periodu aktivno raditi na poboljšanju uslova u školskim objektima da bi se đacima i nastavnom osoblju obezbijedili što bolji uslovi za učenje i rad.

„U posljednjih 10 godina širom Srpske su realizovani brojni projekti sanacije škola. Evidentiramo i dalje šta su potrebe i sigurna sam da ćemo u naredne tri do četiri godine moći da kažemo da smo svugdje u Srpskoj uradili neki uspješan i koristan školski projekat“, rekla je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike je naglasila da je zadovoljna sastankom koji je u Srednjoškolskom centru u Tesliću održala sa direktorima svih škola o ulaganjima u školske objekte, koja će biti realizovana u ovoj godini.

Predsjednica Cvijanović je rekla da je ciljni period za realizaciju školskih projekata u vrijednosti većoj od 800.000 KM vrijeme raspusta, kako bi pojedine škole u Tesliću bile sanirane do početka sljedeće godine.

Predsjednica Republike je dodala da će samo za radove na Osnovnoj školi „Petar Petrović NJegoš“ u Tesliću biti izdvojeno 600.000 KM. „Ta sredstva su dobijena od Srbije i tu će raditi fiskulturna dvorana, nadogradnja učionica“, rekla je predsjednica Cvijanović.

Kada je riječ o Srednjoškolskom centru, predsjednica Srpske je navela da će se ići u realizaciju projekta saniranja krova amfiteatra.

Predsjednica Republike Srpske je izrazila zadovoljstvo što je razgovarala sa mladim i talentovanim učenicima Srednjoškolskog centra koji su zabilježili odlične rezultate – Nevenom Radešić, maturantom lokalne Gimnazije koja je osvojila treće mjesto na evropskoj matematičkoj olimpijadi u Ukrajini, i Ognjenom Lazićem, učenikom trećeg razreda srednje škole „Nikola Tesla“ – smjer mehantronika koji je izumio aplikaciju za brzo čitanje koja će uskoro biti dostupna na „Gugl plej storu“.

„Oni znaju šta hoće i biće im pružena institucionalna podrška u njihovom razvoju. To su dvoje mladih, kreativnih i dobro organizovanih đaka koji žele da postignu uspjehe. Kao takvi zaslužuju pažnju institucija i kao predsjednik Republike njima i sličnim mladim i ambicioznim ljudima u Srpskoj biću podrška u njihovim postignućima“, poručila je predsjednica Cvijanović.