Predsjednica Republike Srpske posjetila opštinu Ribnik

08/02/2019

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je danas u Ribniku sa rukovodstvom ove opštine i posjetila centralnu Osnovnu školu “Desanka Maksimović”, gdje je započeta rekonstrukcija.

Predsjednica Republike poručila je da je jako važno da se nastavi razvoj opštine Ribnik, naglasivši da je Vlada Srpske u posljednjih desetak godina za te potrebe izdvojila više od 25 miliona KM.
Predsjednica Republike Srpske je rekla novinarima da su ta sredstva izdvojena kao znak podrške za izgradnju lokalne putne i komunalne infrastrukture.
“Rješavali smo i probleme školstva i zdravstva. To ćemo nastaviti, a podržaću u finansijskom smislu ovdašnji projekat za izgradnju vrtića jer za to postoji potreba”, istakla je predsjednica Cvijanović.
Predsjednica Republike Srpske je naglasila da je vlast Srpske na primjeru Ribnika pokazala da postoji čvrsta sprega između Vlade i lokalnih zajednica.
Predsjednica Republike je rekla da će se u ovoj opštini raditi na onome što bi predstavljalo osnovu za ekonomski rast, a to je turizam, za šta će trebati dobri i adekvatni programi.
“Cilj je da od toga napravimo sigurna radna mjesta i popularizujemo ovu opštinu koja je prelijepa i ima resurse koje želimo da stavimo u funkciju dodatnog zapošljavanja. Opština će u tom smjeru imati podršku republičkog nivoa vlasti. Vjerujem u razvoj ovog kraja i cilj je da zajedno pravimo uslove za bolji život svih građana opštine”, rekla je predsjednica Cvijanović.