Predsjednica Republike Srpske posjetila kasarnu „Кozara“

25/10/2019

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović posjetila je danas kasarnu „Кozara“, gdje se sastala sa oficirima Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka.

Predsjednica Republike Srpske izjavila je da će republičke institucije podržati ideju uspostavljanja savremenog i bolje koncipiranog Muzeja Vojske Republike Srpske (VRS).

Predsjednica Cvijanović je rekla da je vidjela prezentaciju idejnog rješenja, te da će Srpska svakako dobiti takav muzej, koji će sarađivati i sa ostalim muzejima u Srpskoj.

„Danas smo se konačno dogovorili i već naredne godine, po završetku papirološkog dijela, ući ćemo u konkretne aktivnosti sanacije, rekonstrukcije i dogradnje određenih dijelova Muzeja”, rekla je predsjednica Cvijanović novinarima, nakon što je sa srpskim oficirima u kasarni „Kozara” simbolično posadila javor u okviru projekta proširenja Muzeja Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka i formiranja vanjske postavke te ustanove.

Predsjednica Republike je poručila da je zajednički zadatak predsjednika i pripadnika te vojne formacije njegovanje tradicija VRS vrijednosti odbrambeno-otadžbinskog rata.