Predsjednica Republike Srpske položila vijence povodom obilježavanja 9. januara – Dana Republike Srpske

08/01/2019

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović položila je vijenac poginulim borcima Vojske Republike Srpske na banjalučkom groblju “Sveti Pantelija” povodom obilježavanja 9. januara – Dana Republike Srpske.

Predsjednica Republike Srpske rekla je da je obaveza Republike da se sjeća svih koji su za nju dali život i istakla da će se u narednom periodu raditi na jačanju svijesti o značaju opstanka Srpske i osnaživanja njenih institucija.
“Oni su Republiku Srpsku, koja je rođena u miru, odbranili u ratu, i zbog toga danas uživamo slobodu”, rekla je predsjednica Cvijanović.
Predsjednica Republike je naglasila da je u prethodnom periodu urađeno mnogo, a da je cilj jačati Republiku Srpsku i njene institucije.
“Namjeravamo da jačamo svijest o važnosti opstanka Srpske i našoj obavezi da mi koji djelujemo u okviru institucija zajedno sa narodom radimo na jačanju Republike Srpske”, istakla je predsjednica Srpske.
Predsjednica Republike očekuje da se ubuduće svi okupe oko svih važnih događaja i svega što su interesi Republike Srpske.
“Da ne vodimo računa o tome kojoj političkoj partiji pripadamo, već da razumijemo da su, kada je riječ o interesu Srpske, svi u okviru jedne partije koja se zove jaka Republika Srpska”, naglasila je predsjednica Cvijanović.
Predsjednica Republike je izrazila zadovoljstvo što se dan rođenja Republike Srpske ove godine obilježava u miru i u stabilnoj Republici, koja zna kuda ide sigurnim koracima ka jačanju, razvoju i održavanju političke stabilnosti.

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović položila je vijenac i na Trgu palih boraca NOR-a povodom obilježavanja 9. januara – Dana Republike.