Predsjednica Republike Srpske položila vijenac na Spomenik palim borcima NOR-a, povodom Dana grada Banja Luka

22/04/2019

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović položila je danas u Banjaluci vijenac na Spomenik palim borcima NOR-a, povodom Dana grada Banja Luka.

Predsjednica Republike Srpske poručila je, povodom Dana grada Banjaluke, da je obaveza svih građana Srpske da čuvaju i razvijaju Srpsku svakoga dana.

Predsjednica Cvijanović je čestitala svim građanima Dan grada i poručila da je to veoma važan dan i jer je tada donesena sloboda svim stanovnicima Banjaluke, ističući da je to bila borba za uzvišene ciljeve i ideale koja je donijela veliku slobodu.

Predsjednica Republike Srpske je naglasila da od tada naša obaveza traje sve ove godine i decenije i proteže se u budućnost da čuvamo mir i slobodu i cijenimo to što su drugi dali svoje živote i dijelove tijela pobijedivši tada veliko zlo da bi smo mi danas uživali u miru i slobodi.

“Naša je obaveza da budemo oprezni i da vodimo računa o svim ekonomsko-finansijskim i političkim izazovima Republike Srpske i da se jedinstveno odbranimo od svih pokušaja i nastojanja da se umanji njen kapacitet, značaj, oduzmu njene nadležnosti ili da se degradira ono što je Republika Srpska dobila po Dejtonskom Ustavu”, rekla je predsjednica Cvijanović

Predsjednica Republike je napomenula da se ne smije zaboraviti ni onaj teški period koji je došao nakon toga – Odbrambeno-otadžbinski rat, kada je srpski narod ponovo morao da odbrani svoju slobodu i pravo na miran život.

Predsjednica Srpske je rekla da vjeruje u Banjaluku koja se razvija i koja će svake godine biti sve naprednija i sve bolja.

“Banjaluka je žila kucavica i srce cijele Republike Srpske i naša pažnja treba da bude usmjerena prema svim opštinama i lokalnim zajednicama”, zaključila je predsjednica Cvijanović.