Predsjednica Republike Srpske položila kamen temeljac za novu zgradu opštine i otvorila Centar za kulturu u Vukosavlju

31/07/2019

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, generalni konzul Srbije Vladimir Nikolić i načelnik opštine Vukosavlje Borislav Rakić položili su danas u Vukosavlju kamen temeljac za novu zgradu opštine i svečanim presijecanjem vrpce otvorili Centar za kulturu.

Za novu zgradu opštine iz budžeta Republike Srpske izdvojeno je 200.000 KM, iz Fonda za zaštitu životne sredine 100.000 KM, a donacija Srbije je 50.000 evra.

Za Centar za kulturu ukupno je izdvojeno 300.000 KM, od čega je 90 odsto obezbijedila Vlada Srpske.

Predsjednica Cvijanović je, nakon otvaranja Centra, rekla da je Vlada od 2006. godine u ovu opštinu po različitim osnovama uložila oko deset miliona KM.

“Svuda gdje postoji dobra saradnja lokalne i republičke vlasti možemo se pohvaliti dobrim rezultatima. Veoma je značajno da razvijamo Vukosavlje jer je to bio prostor bez ikakve značajne infrastrukture”, istakla je predsjednica Republike.

Predsjednica Srpske je podsjetila da je Vlada prošle godine u razvoj putne seoske infrastrukture u ovoj opštini uložila 400.000 KM.

“Mnogo posla ostaje da se uradi u narednom periodu, ali, kada postoji dobra veza republičkih i lokalnih vlasti, uspjeh je zagarantovan”, poručila je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Srpske je poželjela da mještani Vukosavlja dugo koriste nove objekte.

“Do sada su Centar za kulturu, koji treba da bude srce određenih okupljanja u ovoj lokalnoj zajednici i novi administrativni centar, bili neuslovni. Novi administrativni centar biće bolje organizovana služba i stanovnici će, samim tim, biti zadovoljniji što će usluge dobijati na jednom mjestu”, rekla je predsjednica Cvijanović i dodala da će biti razmotreno na koji način se mogu urediti školski objekti i stanica policije.

“Izaći ćemo Vukоsavlju i ubuduće u susret, zadovoljni smo što ova opština napreduje i što zajedno radimo kao institucije lokalne i republičke vlasti”, naglasila je predsjednica Republike Srpske.