Predsjednica Republike Srpske položila vijence povodom obilježavanja Dana Republike Srpske

08/01/2020

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović položila je danas vijenac, povodom obilježavanja Dana Republike Srpske, na Spomenik poginulim borcima Vojske Republike Srpske u Banjaluci.

Predsjednica Republike Srpske rekla je da će Srpska, koja je uspjela da prevaziđe brojne ekonomske, socijalne, finansijske probleme, nastaviti sigurno da korača u budućnost i biti sve jača.

“Zadovoljna sam što su naše institucije uvijek najfunkcionalnije u okviru BiH. Tako će biti i ubuduće bez obzira na to što mnogi pokušavaju da upravljaju njihovim radom i osujete nastojanja ljudi koji žele da doprinesu boljitku Republike Srpske. To neće uspjeti nikome”, poručila je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike je istakla da je politička stabilnost uvijek preduslov dobrih ekonomskih poteza.

Predsjednica Srpske izjavila da je ponosna na to što je Srpska jedina u okviru BiH nastala prije rata, zbog čega mnogima i smeta 9. januar.

“Drugi su nastajali tokom ratnih sukoba, kao što je slučaj sa Federacijom BiH, a nakon toga i cijela BiH, kakva jeste – dejtonska. Razumijemo zašto neki atakuju na ovaj datum, jer je to nemili podsjetnik na činjenicu da je rat mogao da se izbjegne”, istakla je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike je rekla da je ovo dan kada se odaje pošta onima koji su dali živote u odbrani Republike Srpske i prisjeća onih koji su donosili hrabre političke odluke, branili slobodu i svoja ognjišta.

“Danas, i sutra posebno, treba da pokažemo i poštovanje prema svima koji su i nakon toga gradili Republiku i u njoj stvarali uslove za bezbjedan i bolji život građana”, napomenula je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović položila je danas vijenac, povodom obilježavanja Dana Republike Srpske, i na Trgu palih boraca NOR-a.