Predsjednica Republike Srpske otvorila vrtić “Naša radost”

01/03/2019

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović i gradonačelnik Zvornik Zoran Stevanović otvorili su danas u ovom gradu vrtić “Naša radost” u koji je lokalna uprava uložila 700.000 KM, dok je Vlada Republike Srpske obezbijedila 200.000 KM za opremanje ove predškolske ustanove.

Predsjednica Cvijanović je rekla da je završetak izgradnje ovog vrtića definitivno dobar pokazatelj odnosa lokalnih vlasti, ali i rukovodstva ove predškolske ustanove kako se treba odnositi prema djeci.

“Predstavnici gradske vlasti su kroz ulaganja na loklanom nivou, ali i, tražeći podršku sa republikog nivoa, prikupili i udružili sredstva, obezbijedivši prostor za najmlađu populaciju koji zadovoljava sve potrebne standarde”, istakla je predsjednica Srpske.

Prema riječima predsjednice Republike, ono što je posebno važno jeste da je na ovaj način riješena lista čekanja i da u Zvorniku više nema djece koja su na njoj.

Predsjednica Cvijanović je istakla da je izgradnjom vrtića zaokružena jedna cjelina u koju su uložena ogromna sredstva.

“S obzirom na to da se ulaže u najmlađu populaciju to je i podrška svakoj porodici. Roditelji će ubuduće svoju djecu moći da ostave u ovoj ustanovi i bezbrižno odu na posao, jer znaju da im djeca borave u dobrim uslovima sa visokim standardima”, rekla je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike je istakla da je to podrška, ne samo porodicama, nego i ambijentu u kojem se živi i gradi, vodeći računa da je vrtić polazno mjesto.

“U vrtiću djeca nauče mnogo toga, stvaraju određene navike, da bi kasnije kroz osnovno i srednje obrazovanje, a kod nekih i visoko, dobili formirane ličnosti u društvu”, rekla je predsjednica Republike Srpske.

Predsjednica Republike je naglasila da je posebno raduje što je Zvornik podigao visoki standard kada je u pitanju obuhvat djece uključene u predškolski program, odnosno pripremni program pred polazak u školu.

Predsjednica Cvijanović rekla je da je namjera da se svake godine i dalje povećava obuhvat djece u Republici Srpskoj koja će proći kroz pripremni program, da bi se spremila za nastavni proces.