Predsjednica Republike Srpske otvorila međunarodni plivački miting “Banjaluka open 2021”

29/05/2021

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović otvorila je danas u Banjaluci međunarodni plivački miting “Banjaluka open 2021” na kojem učestvuje više od 470 takmičara iz sedam zemalja.

Predsjednica Cvijanović se zahvalila svima što su došli na takmičenje u Banjaluku koje se održava na Gradskom olimpijskom bazenu.

“Sport nije nestao u doba korone, niti je nestala naša želja za sportom”, rekla je predsjednica Republike.

Predsjednica Republike Srpske je izrazila zadovoljstvo što je ovaj događaj okupio veliki broj takmičara, uprkos tome što je otežana komunikacija zbog pandemije i još nije liberalizovan režim putovanja.

“Čestitke svima, želim vam da postignete što bolji rezultat i da se vidimo i dogodine. Čestitke organizatorima na događaju koji nas je okupio i pokazao da živi sport, plivanje, Banjaluka i Republika Srpska”, rekla je predsjednica Republike.

Predsjednica Srpske je poručila da vrijedi ulagati u sport i da je to obaveza lokalnih i republičkih vlasti.

“Koliko god ulažete to nije dovoljno. Mi smo mala zajednica i naravno da je teško u tako maloj populaciji da izbacujete i dobre umjetnike i dobre sportiste, ali možemo biti ponosni onim što imamo kada su u pitanju sport, kultura i druge oblasti”, kaže predsjednica Republike.

Predsjednica Republike Srpske je istakla da Srpska mora njegovati ovo što ima.

“Obaveza nam je da obratimo pažnju na svaki važan događaj koji može da iznjedri budućeg šampiona”, rekla je predsjednica Republike.