Predsjednica Republike Srpske otvorila Kulturno-administrativni centar „Patrijarh srpski Pavle“ u brčanskom naselju Srpska Varoš

25/05/2019

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, gradonačelnik Brčko distrikta Siniša Milić i Njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije otvorili su danas, u brčanskom naselju Srpska Varoš, Kulturno-administrativni centar „Patrijarh srpski Pavle“.

Predsjednica Republike Srpske izrazila je uvjerenje da će Kulturno-administrativni centar „Patrijarh srpski Pavle“ imati svenarodnu ulogu, jer veličina imena koje nosi nalaže da ta uloga bude velika.
Predsjednica Cvijanović je izrazila zadovoljstvo što je mogla da prisustvuje otvaranju objekta koji je, kako je navela, nastao kao rezultat zajedničkog rada vjernika, sveštenstva, institucija Brčko distrikta i Vlade Republike Srpske, ali i privrednika i izvođača radova.
“Sigurna sam da će uloga ovog centra biti velika, i duhovna i administrativna i kulturna. Ali, duboko vjerujem da će ta uloga biti svenarodna, da će svako moći da se identifikuje sa ovim centrom, da će moći da svjedoči da on služi svojoj svrsi”, rekla je predsjednica Republike.
Predsjednica Republike Srpske je istakla da je ponosna što je kao predsjednik Vlade u prethodnom mandatu prošle godine na određen način doprinijela da se obezbijede sredstva koja su bila potrebna za završetak svih radova.
“Ta sredstva smo izdvojili iz kliringa i iznosila su oko 500.000 KM uz određene intervencije koje su postojale u prethodnom periodu. Predstavljalo je i to značajnu sumu finansiranja od ukupne sume koja je iznosila negdje 1,8 miliona KM”, napomenula je predsjednica Cvijanović.
Predsjednica Srpske istakla je da je važno što je narod koji se danas okupio na otvaranju prepoznao važnost i ulogu ovog centra.

Njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije odlikovao je Ordenom kralja Dragutina – prepodobnog Teoktista predsjednicu Republike Srpske Željku Cvijanović, predsjedavajućeg Predsjedništva Milorada Dodika i gradonačelnika Brčkog Sinišu Milića za posebne zasluge za izgradnju Kulturno-administrativnog centra „Patrijarh srpski Pavle“.