Predsjednica Republike Srpske darivala prvu bebu rođenu u Republici Srpskoj u 2019. godini

01/01/2019

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović danas je u Banjaluci darivala zlatnikom i prigodnim poklonima prvu bebu rođenu u Republici Srpskoj u 2019. godini i još jednu bebu kao znak pažnje.

Predsjednica Cvijanović je izjavila da je prva rođena beba iz Modriče, dodajući da je ovo dobar način za početak nove godine.

Predsjednica Republike je podsjetila da je tradicija da predsjednik Republike Srpske uručuje zlatnik.
“Zadovoljstvo je što imamo dobru uslugu, što imamo osposobljen tim i adekvatnu opremu i što se naš zdravstveni sektor razvija u skladu sa vremenom”, rekla je predsjednica Srpske.

Predsjednica Cvijanović je istakla da u UKC mnogo uloženo i dodala da je zadovoljstvo svaki put kada se dođe dobrim povodom, a ne samo kada se iskaže potreba za liječenjem, zbog čega i postoji ova ustanova.

“To su mjesta gdje počinje novi život, gdje su novi građani Republike Srpske. Želim svu sreću svim bebama rođenim u Srpskoj i ovo je divan način za početak nove godine”, naglasila je predsjednica Republike Srpske.

Predsjednica Cvijanović je izrazila uvjerenje da će ova godina biti uspješna za sve građane Republike Srpske, podsjetivši da vlasti Srpske rade na mjerama za povećanje nataliteta.

“Vodimo računa na koji način ćemo sprovesti nacionalni program demografije, što je obaveza, s obzirom na to da su demografija i natalitet jedan od problema Srpske”, rekla je predsjednica Republike.

Predsjednica Republike Srpske je ocijenila da ovo nije jedini problem u Srpskoj, ali da je to osnova za planiranje i drugih stvari.

Predsjednica Cvijanović je navela i da demografski problem nije samo pitanje ovih prostora, nego i Evrope.

“Vjerujem da će mjere koje ćemo definisati sa našim stručnjacima dati rezultate”, istakla je predsjednica Srpske.