Predsjednica Republike Srpske prisustvovala obilježavanju krsne slave opštine Kostajnica i Hrama Svete Trojice – Duhovi

23/09/2021

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović prisustvovala je danas u Kostajnici obilježavanju krsne slave opštine i Hrama Svete Trojice – Duhovi i čestitala građanima krsnu slavu.

Tokom posjete opštini Kostajnica predsjednica Srpske i predsjedavajući Savjeta ministara prisustvovali su liturgiji u Hramu Svete Trojice, te položili vijence na spomenik poginulim borcima u Odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Predsjednici Republike Srpske Željki Cvijanović i predsjedavajućem Savjeta ministara Zoranu Tegeltiji su uručene plakete povodom proslave krsne slave opštine, kao znak zahvalnosti za nesebičnu pomoć u sanaciji posljedica zemljotresa.

Predsjednica Republike Srpske izjavila je da su republičke institucije tu da zajedno sa lokalnim vlastima saniraju materijalnu štetu koju je na ovom području pričinio zemljotres.

„Nakon svih iskušenja koja su se desila u Kostajnici razmišljamo na koji način da gradimo bolju budućnost i koje sadržaje da obezbijedimo za stanovništvo u Kostajnici“, rekla je predsjednica Republike.

Predsjednica Cvijanović je načelniku opštine Nikoli Janjetoviću zahvalila za plaketu koju joj je uručio povodom proslave krsne slave opštine, kao znak zahvalnosti za nesebičnu pomoć u sanaciji posljedica zemljotresa.

„Načelniku Janjetoviću sam rekla, zahvaljujući za ovo priznanje, da moramo razmišljati u okviru institucija Republike Srpske da, bez obzira na to koliko je malobrojna neka naša lokalna zajednica, naši napori moraju biti jednako upereni ka ovoj, kao i prema onim mnogoljudnim zajednicama. To znači obezbijediti sve što je neophodno i u infrastrukturnom smislu, ali i sve druge uslove i pogodnosti koje su važne za život našeg stanovništva“, naglasila je predsjednica Srpske.

„Ja sam opredjeljena da, zajedno sa Vladom, ali i sa svim našim predstavnicima na nivou BiH, to ostvarimo u svakoj našoj opštini, pa tako i u Kostajnici“, poručila je predsjednica Cvijanović.