Predsjednica Republike Srpske prisustvovala obilježavanju Vidovdana – krsne slave Vojske Republike Srpske i 3. pješadijskog /Republika Srpska/ puka

23/09/2021

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović prisustvovala je danas,  u manastiru Svete Trojice u Sasama kod Srebrenice, obilježavanju Vidovdana – krsne slave Vojske Republike Srpske i 3. pješadijskog /Republika Srpska/ puka.

Predsjednica Republike Srpske poručila je da je ovaj dan nacionalni orjentir srpskog naroda i društva.

Predsjednica Cvijanović je naglasila da se mnogo stradanja, ali i mnogo uspjeha vezuje za Vidovdan.

“Mnogo teških odluka, sjajnih uspjeha i bitaka vezano je za taj dan i nije ni čudo što je toliko vezan za srpsko biće, za vojnika, prošlost i za budućnost”, rekla je predsjednica Republike.

Predsjednica Cvijanović je rekla da je Srpska sve ponosnija na ono što je urađeno i očuvano, uprkos raznim izazovima, od ekonomsko-finansijskih do političkih.

Predsjednica Srpske je poručila da u budućnosti ne smije biti pokazan niti jedan znak političke naivnosti, te da srpski narod, svjestan svoje prošlosti, mora biti usmjeren u budućnost.

“Njegovati prošlost, ali krupnim koracima ići naprijed, znajući da nikome ne želimo zlo, ali isto tako ne dozvljavamo da nas bilo ko ometa u ostvarivanju naših ciljeva”, poručila je predsjednica Republike.

Predsjednica Srpske je rekla da uvijek kada ima priliku istakne da  nema budućnosti, ako nema svijesti o prošlosti.

Predsjednica Cvijanović je svim borcima Vojske Republike Srpske i pripadnicima Trećeg pješadijskog /Republika Srpska /puka i boračkim organizacijama čestitala Vidovdan.

“Želim da čestitam ovim ljudima koji su na braniku otadžbine i u teškim vremenima, ali i u mirnodopsko vrijeme”, rekla je predsjednica Republike.

Predsjednica Republike Srpske je podsjetila da je juče u Dugoj Njivi održana manifestacija povodom obilježavanja 29 godina od operacije “Koridor”.

“Za taj prostor vezuje nas mnogo tužnih uspomena, ali i ponos jer nam je taj koridor koji nosi naziv `Koridor života` omogućio da imamo cjelovitu Republiku Srpsku. Omogućeno nam je da imamo slobodan protok ljudi i robe”, podsjetila je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike  je istakla da je srpski narod, kad god mu je predviđan kraj, izlazio sve jači, te da ne treba dozvoliti da to bude pokvareno bilo kakvom političkom naivnošću.

“Naša srca su otvorena za život u miru sa svima, ali isto tako naša srca i razum su usmjereni na to da radimo ono što je najbolje za nas, a to je Republika Srpska”, rekla je predsjednica Republike Srpske.