Posjeta hrvatskog izaslanstva biskupskom ordinijatu u Banjaluci

25/01/2019

Predstavnici Banjalučke biskupije, predvođeni banjalučkim biskupom mons. Franjom Komaricom, danas su, 24. siječnja 2019. godine, primili hrvatsko izaslanstvo u Banja Luci.

Razlog posjete je sastanak u vezi projekata, koji se odnose na unapređenje kvaliteta života Hrvata Banjalučke regije, ali i projekata održivog povratka i stambenog zbrinjavanja.

Uz predstavnike Banjalučke biskupije, sastanku su nazočili u ime dopredsjednika Republike Srpske Josipa Jerkovića, savjetnik Dragan Juričević i generalni konzul Republike Hrvatske u Banja Luci Zlatko Kramarić, a u ime hrvatskog izaslanstva bili su: državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas , državna tajnica Ministarstva vanjskih i europskih poslova Zdravka Bušić i državni tajnik Središnjieg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar.

Također, na sastanku su nazočili u ime Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova Stela Arneri i savjetnica s posebnim položajem za pitanje Hrvata u BiH Žana Ćorić.