Održana Prva sjednica Odbora za proslavu Dana Republike Srpske

27/11/2018

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović predsjedavala je danas Prvom sjednicom Odbora za proslavu Dana Republike Srpske, na kojoj je konstituisan Odbor za proslavu 9. januara – Dana Republike Srpske, te usvojen Program i finansijski plan proslave.

Centralni događaji povodom proslave Dana Republike i ove godine biće svečani defile na Trgu Кrajine, svečana akademija u sportskoj dvorani „Borik“, kao i svečani prijem u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske.

Programom proslave 9. januara – Dana Republike Srpske 2019. godine predviđeni su tradicionalni prijemi kod predsjednice Republike, polaganje vijenaca na spomenike palim borcima Vojske Republike Srpske i borcima NOR-a, na Spomen kosturnicu, Spomenik banjalučkim bebama, kao i polaganje vijenaca na spomen-obilježju bivšeg predsjednika Republike Srpske dr Milana Jelića.

Programom obilježavanja predviđena je dodjela odlikovanja zaslužnim institucijama i pojedincima i održavanje sjednice Senata Republike Srpske.

U svim gradovima i opštinama Republike Srpske, te predstavništvima Republike Srpske u inostranstvu, biće obilježen Dan Republike Srpske, a u Banjoj Luci će 9. januara biti organizovan bogat kulturno-umjetnički program.
Programom je predviđeno i tradiconalno obilježavanje Dana Republike Srpske u Brčko Distriktu.