Predsjednica Republike Srpske prisustvovala posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srbije na kojoj je zakletvu položio izabrani predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić

31/05/2022

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović prisustvovala je danas u Beogradu posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srbije na kojoj je zakletvu položio izabrani predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić.

Predsjednica Republike Srpske izjavila je da je ovo veliki i svečani dan za Srbiju, ali isto tako i za Republiku Srpsku, poručivši da će biti još mnogo izazova i da vjeruje da će i dalje Srbija nastaviti da bude najvažniji oslonac Srpskoj.

Predsjednica Cvijanović je dodala da je zahvalna predsjedniku Vučiću koji se u svom govoru na poseban način osvrnuo na Republiku Srpsku i saradnju koju Srbija ima sa Republikom Srpskom, kao i za brigu i razumijevanje koje Srbija i Srpska imaju jedni za druge.

Predsjednica Republike poželjela je Srbiji napredak i da i dalje nastave onako kako su to predano radili već nekoliko godina, upravo zahvaljujući vlasti predsjednika Vučića.

Predsjednica Cvijanović je ocijenila da prisustvo na inauguraciji u ovom kapacitetu srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljka Čubrilovića i predsjednika Republike Srpske dovoljno govori o tome koliko su Srbija i Republika Srpska oslonjene jedna na drugu.