Predsjednica Republike Srpske uputila čestitku povodom 9. maja – Dana pobjede nad fašizmom u Drugom svjetskom ratu

08/05/2022

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, povodom 9. maja – Dana pobjede nad fašizmom u Drugom svjetskom ratu, uputila je čestitku građanima Republike Srpske.

Dan kada je pobijeđen fašizam, najveće zlo koje je čovječanstvo iznjedrilo, predstavlja jedan od najznačajnijih i najsvjetlijih datuma i priliku da  odamo dužnu poštu  herojima  koji su položili svoje živote za stvaranje boljeg i pravednijeg svijeta.

U borbi za slobodu i goli opstanak, srpski narod je,  kao dio antifašističke koalicije, podnio ogromne žrtve koje obavezuju da njegujemo sjećanja na našu slavnu istoriju, ideale i vrijednosti na kojima je počivala Narodno-oslobodilačka borba i Odbrambeno-otadžbinski rat.

Upravo zarad onih koji su nas svojim djelima ostavili na boljoj strani svijeta, zadatak svih nas je da dosljedno zastupamo istorijsku istinu o oslobodilačkim borbama i da taj duh prenesemo mladim naraštajima kao zalog za budućnost.

Oslonjena na svoju tradiciju i identitet,  Republika Srpska s ponosom  obilježava važne istorijske datume i ostaje trajno posvećena slobodarskim idejama i civilizacijskim vrijednostima, izgradnji mira i stabilnosti“, navodi se u čestitki predsjednice Cvijanović.