Predsjednica Republike Srpske položila vijenac na Trgu palih boraca NOR-a povodom Dana Grada Banjaluke

26/04/2022

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović položila je danas vijenac na Trgu palih boraca NOR-a, povodom Dana Grada Banjaluke.

Predsjednica Republike Srpske izjavila je da Banjaluka danas obilježava veliku pobjedu izvojevanu prije 77 godina, kada je oslobođena od fašizma.

“To je dan kada smo počeli da živimo novi život, pun slobode koju smo nakon toga počeli sve više da cijenimo. Slaveći određene važne stvari iz prošlosti, ali isto tako obilježavajući ovako važne datume i povezujući ih sa onim što želimo raditi u budućnosti, pokazujemo puni kapacitet i Banjaluke, ali i svih naših drugih lokalnih zajednica”, rekla je predsjednica Republike.

Predsjednica Cvijanović poželjela je Banjaluci ubrzan razvoj, da nastavi tamo gdje je stala, da ne budu propuštene bilo kakve šanse ili prilike, jer, kako je navela, građani nemaju vremena da čekaju niti da tolerišu tako nešto.

“Ovo je dan našeg okupljanja, dan kada se svi zajedno zavjetujemo da ćemo raditi sve što je u našoj moći da naša Banjaluka i naša Republika Srpska budu uspješne, da žive u miru i stabilnosti, da ispunjavamo svoje obaveze u skladu sa potrebama naših stanovnika”, naglasila je predsjednica Srpske.

Predsjednica Republike Srpske čestitala je Dan Grada rukovodstvu Banjaluke, kao i svim građanima.