Predsjednica Republike Srpske prisustvovala svečanoj akademiji povodom obilježavanja Dana Grada Laktaši

25/04/2022

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović prisustvovala je večeras, u Centru za kulturu i obrazovanje, svečanoj akademiji povodom obilježavanja Dana Grada Laktaši.

Predsjednica Republike Srpske istakla je da su Laktaši perspektivan grad koji se razvija uz pomoć institucija Republike Srpske i čestitala je dobijanje statusa grada, što će, kako je rekla, otvoriti nove perspektive.

Predsjednica Republike je ocijenila da je lokalna uprava pokazala veliku agilnost i spremnost da delegira projekte važne za razvoj Laktaša.

“Vlada Republike Srpske, predsjednik Republike i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik će čvrsto stajati uz ono što jesu potrebe svih lokalnih zajednica u Republici Srpskoj”, istakla je predsjednica Srpske.

Predsjednica Cvijanović je izrazila zadovoljstvo što će u Laktašima biti izgrađen moderan srednjoškolski centar.

“Zadovoljna sam i srećna što smo u prethodnom periodu renovirali i osposobili neke škole i povećali kapacitet vrtića. Ima još ambicioznih planova za vrtiće što će zajedno raditi Kabinet predsjednika, Vlada Republike Srpske i lokalna zajednica”, rekla je predsjednica Republike.

Predsjednica Republike Srpske je istakla da je sjajna budućnost Laktaša u kojima je koncentrisana poslovna inicijativa.

“Značajan je privredni rast Laktaša, a institucije Srpske će podržati sve lokalne zajednice i svako mjesto u Srpskoj”, izjavila je predsjednica Srpske.

Predsjednica Republike je poželjela Laktašima i njegovim stanovnicima dalji napredak.