Predsjednica Republike Srpske uputila čestitku povodom 22. aprila – Dana Grada i Dana oslobođenja Banjaluke od fašizma u Drugom svjetskom ratu

21/04/2022

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, povodom 22. aprila – Dana Grada i 77. godišnjice oslobođenja Banjaluke od fašizma u Drugom svjetskom ratu, uputila je čestitku građanima i rukovodstvu Grada Banjaluke.

„Povodom 22. aprila – Dana Grada i 77. godišnjice od oslobođenja Banjaluke od fašizma u Drugom svjetskom ratu, upućujem vam srdačne čestitke.

Dan kada je sloboda stigla u Banjaluku, jedan je od najznačajnijih datuma u istoriji grada, koji je prilika da se s dužnim pijetetom sjetimo svih onih koju su nam tu slobodu podarili.  

Uz poštovanje tradicije i tekovina, a okrenuti budućnosti i stvaranju što boljih uslova za život svih stanovnika, Banjaluka kao najznačajniji administrativni, politički, privredni, kulturni i sportski centar, predstavlja žilu kucavicu i pokretačku snagu Republike Srpske.

Sve to nas obavezuje da s još jačim intenzitetom, odgovorno i kroz partnerstvo, koristeći sve raspoložive kapacitete, nastavimo aktivnosti na daljem razvoju Banjaluke, na dobrobit svih njenih građana i Republike Srpske.

U uvjerenju da ćemo u narednom periodu svjedočiti napretku Banjaluke na svim poljima života i privređivanja, još jednom vam čestitam Dan Grada i želim svako dobro“, navodi se u čestitki predsjednice Cvijanović.