Predsjednica Republike Srpske uputila čestitku Novinskoj agenciji Republike Srpske

06/04/2022

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, povodom 30 godina postojanja i krsne slave – Blagovijesti, uputila je čestitku rukovodstvu, cjelokupnoj redakciji i svim zaposlenima u Novinskoj agenciji Republike Srpske –  SRNA.

„Povodom 30 godina Novinske agencije Republike Srpske i krsne slave  – Blagovijesti,  u ime građana Republike Srpske i svoje ime, Vama, cjelokupnoj redakciji i svim zaposlenima, upućujem iskrene čestitke.

Jedna od najstarijih i najznačajnijih medijskih institucija Republike Srpske, ove godine obilježava veoma važan i značajan jubilej. 

Prva medijska kuća u Republici Srpskoj,  osnovana 7. aprila 1992. godine s ciljem probijanja medijskih blokada, borbe za istinu i emitovanja provjerenih i potvrđenih informacija, opravdala je svoju ulogu.

Danas, tri decenije kasnije, kao vjerodostojan tumač i hroničar duha vremena, Agencija je nezaobilazan servis informativnog sistema Republike Srpske,  prepoznatljiva i respektabilna.

S ponosom mogu da istaknem da nacionalni servis Republike uživa povjerenje, što potvrđuje i veliki broj informacija iz svih oblasti života, audio i video izveštaja i fotografija, koje preuzimaju svi mediji u Republici Srpskoj, BiH, regionu i svijetu.

Koristim priliku da izrazim zahvalnost svima koji su proteklih 30 godina ugradili svoje znanje u razvoj Novinske agencije Republike Srpske i doprinijeli promociji i prosperitetu Republike Srpske.

Uvjerena sam da ćete, u interesu javnosti i Republike Srpske, svjesni svoje društvene odgovornosti i značaja posla koji obavljate, nastaviti misiju očuvanja digniteta profesije i istrajati na putu objektivnog i profesionalnog izvještavanja.

Još jednom Vam čestitam jubilej i krsnu slavu Blagovijesti, sa željom da u narednim  godinama svjedočimo daljem unapređenju rada Agencije, a  Vama i svim zaposlenima, želim puno uspjeha na profesionalnom i ličnom planu“, navodi se u čestitki predsjednice Cvijanović.