Predsjednica Republike Srpske razgovarala sa rukovodstvom opštine Ugljevik

01/04/2022

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je danas sa rukovodstvom opštine Ugljevik.

Predsjednica Republike poručila je da nema razvoja lokalnih zajednica ako ne postoji dobra saradnja sa republičkim vlastima, te najavila nastavak ulaganja iz Kabineta predsjednika Republike u školske objekte i zajedničku borbu za unapređenje uslova života na selu.

Predsjednica Cvijanović je rekla da je na sastanku sa opštinskim rukovodstvom bilo riječi o saobraćajnoj infrastrukturi, te dodala da bi i ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić uskoro trebao da posjeti Ugljevik.

Predsjednica Srpske je navela da opština ima veliku korist od Termoelektrane, s obzirom na to da se veliki dio sredstava lokalnog budžeta dobija iz rente od tog preduzeća, koja je veliki poslodavac i zbog kojeg ovaj kraj živi stabilno.

“Interesovalo nas je kako se stvari odvijaju kada je riječ o sanaciji i adaptiranju određenih školskih objekata. Načelnik me upoznao da su oni, u manje-više, dobrom stanju i da uglavnom ovdje ima i seoskih škola, koje dobro funkcionišu. Naša je briga i da se uslovi života u seoskom području poprave ili izjednače sa uslovima života ljudi u urbanijim područjima. Zajedno smo na tom zadatku”, izjavila je predsjednica Republike.

Predsjednica Cvijanović je naglasila da će i u narednom periodu iz Kabineta predsjednika Republike biti izdvajanja za školske objekte.

“Raduje me da se otvaraju nova mjesta u vrtiću, to je neophodno za lokalnu zajednicu u kojoj je solidan broj zaposlenih ljudi”, rekla je predsjednica Srpske.