Predsjednica Republike Srpske i predsjedavajući Savjeta ministara BiH razgovarali sa rukovodstvom opštine Novi Grad

31/03/2022

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović i predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija razgovarali su danas u Novom Gradu sa rukovodstvom opštine.

Predsjednica Republike Srpske rekla je da su institucije Srpske uz opštinu Novi Grad i da će podržati sve projekte značajne za građane ove lokalne zajednice, ta da je na sastanku razgovarano o 12 projekata važnih za Novi Grad.

Predsjednica Cvijanović je zahvalila načelniku opštine Miroslavu Drljači i njegovim saradnicima na posvećenosti poboljšanju uslova života u ovoj lokalnoj zajednici i dobroj saradnji sa institucijama Republike Srpske.

“Danas smo razgovarali o konkretizaciji nekoliko projekata koji su spremni i koji će veoma brzo ići u realizaciju. Ono što očekuju učenici, nastavnici i roditelji je obezbjeđenje novca za stolariju u Osnovnoj školi `Vuk Karadžić`. Ovo uskoro ide na odobravanje Vlade Republike Srpske, a nakon toga i na finansiranje”, rekla je predsjednica Republike.

Predsjednica Republike Srpske istakla je da se nada da će adaptacija biti obavljena tokom ljetnjeg raspusta.

“Dogovorili smo finansiranje, većim dijelom iz Kabineta, a manjim dijelom iz budžeta opštine, proširenja kapaciteta Dječijeg vrtića `Pčelica Maja`”, navela je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Srpske je podsjetila da je opština Novi Grad ušla u program javnih investicija Vlade Republike Srpske projektom vrijednim 700.000 KM za pješačku zonu i rekonstrukciju dijela putnog pravca.

“Ono za čim je iskazana potreba i za šta se očekuje podrška republičkih institucija je sanacija putnih pravaca u seoskom području”, rekla je predsjednica Republike.

Predsjednica Republike Srpske izjavila je da je u Novom Gradu spreman projekat izgradnje trga u sklopu kompleksa gdje je centralno spomen-obilježje poginulim borcima Vojske Republike Srpske za šta je, takođe, potrebna podrška institucija Republike Srpske.

Nakon sastanka, predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović i predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija su sa predstavnicima opštine posjetili dvije hraniteljske porodice u naselju Mlakve.